Кои сме ние и какво ни мотивира?

Ние сме неформална група от хора, които считат, че реакцията (липсата й) на Държавата по повод теча на лични данни бе недопустима. НАП не само не бе изпълнила минималните изисквания за защита на информацията ни, но институциите дори се подиграха с важността на проблема.

Хората и институциите, които завеждат колективния иск:

t73vlnbM_400x400

Digital Freedom Fund

Това е финансиращата иска институция. Българското законодателство изисква колективните искове да са финансово обезпечени. И фондът ни предостави безвъзмездна финансова помощ, която ще ни позволи да водим делото. Повече за Фонда тук.

logo

Сдружение "Цифрова република"

Сред основните цели на Сдружението са: Защита на правата на субектите на лични данни във връзка с автоматизираната им обработка, както и защита на увреден колективен интерес по повод обработки на лични данни; Отстояване на равни условия в интернет и новите технологии за всички участници; Повече за Сдружението тук.

Екипът до тук

kaldamukov

адв. Димитър Калдамуков - специалист в сферата на защитата на лични данни и корпоративно право. Съдружник в Адвокатско съдружие KDBM Law, което е финансирано от DFF, за да води колективния иск.

 

mandazhieva

адв. Жулиета Мандажиева - специалист в сферата на защитата на лични данни и Интернет правото. Съдружник в Адвокатско съдружие KDBM Law, което е финансирано от DFF, за да води колективния иск.

slavov

доц. д-р. адв. Атанас Славов - специалист в сферата на публичното право, достъп до информация и лични данни. Д-р. Славов е автор на редица публикации по темите гражданско участие и права на човека.

adv 4

Димитър Шалварджиев - експерт в сферата на информационна и мрежова сигурност, етика на данните, управление на информационна инфраструктура.

555

Всички ВИЕ, които ще се включите или ще ни подкрепите.

Свържете се с нас

Не се колебайте да ни потърсите, ако имате допълнителни въпроси, искате да ни помогнете по делото или можете да ни помогнете с по-голямо медийно присъствие.

Бул. "Джеймс Баучер" 103, етаж 5, офис 7
София 1407

Mobile: +359 889 55 91 54

Email: kaldamukov@kdbmlaw.com